Mookie / Муки (1998)
Филми Комедия БГ Аудио Европейски
87 мин. 3.9 25 223
[xfgiven_winner] [/xfgiven_winner]

Mookie / Муки (1998)
Моля подкрепете сайта в класацията БГТОП с глас на този адрес - http://bgtop.net/vote/1362697096 -
Отнема само клик с мишката, а всеки ваш глас ни помага. Може да се гласува всеки ден. Благодарим ви много!
Loading...
Mookie / Муки (1998)
Франция   1998    3.9 - http://www.imdb.com/title/tt0181696/
Филми Комедия БГ Аудио Европейски
Режисьор:  Хърв Палуд
В ролите:  Ерик Кантона, Жак Вийере, Емилиано Суарез, Карла Ортиз, Хари Портър

Eric Cantona
като "Antoine Capella"

Jacques Villeret
като "Frère Benoît"

Emiliano Suarez
като "Valdez"

Carla Ortiz
като "Fanfan"

Harry Porter
като "Richardson"

Valérie Bonneton
като "Soeur Rose"
Един монах, мисионер в Мексико, намира в пустинята малко шимпанзе, което нарича Муки. Спасявайки го от смъртта, той започва да се грижи за маймунката, към която се привързва силно. След година става чудо - Муки проговаря и от шимпанзето започват да се интересуват американски учени. Това обаче заплашва идилията на монаха, който не иска да загуби симпатичната Муки. В същия град френски боксьор отказва парите на местния мафиотски бос за да загуби мача си с мексиканец и това му навлича гнева на престъпника. Монахът, боксьорът и Муки имат всички основания да напуснат градчето, за да се спасят от приближаващите ги изпитания. С една кола те предприемат рисковано бягство. И кълбото на невероятните им приключения се развива стремително.
Традицията на френската комедия предполага непретенциозен сюжет с динамична фабула, невероятни ситуации, симпатични герои и малко глуповат, но доста жизнен хумор. Всичко това го има във филма на Ерве Палю, чийто адресат е детската аудитория. Струва ми се, че тъкмо малките зрители ще оценят забавните приключения, свързани с чаровната маймунка. Нещо повече, шимпанзето е толкова непосредствено и убедително в иначе баналничкия сюжет, че в повечето случаи затъмнява играта на възрастните актьори. Дори прославеният в близкото минало футболист Ерик Кантона изглежда тромав и скован редом с Муки. Е, разбира се, той не е актьор, макар вече да се е снимал в четири-пет филма. Изглежда, френските продуценти виждат в неговото екранно присъствие силна примамка за по-наивните зрители, но съмнявам доколко тази "хитрост" би имала успех у нас?
Филмът разчита на сантименталността на публиката, която ще се "размекне" от приятните гегове с участието на маймунката и ще преглътне елементарността на драматургията, доста посредствената режисура, неравния ритъм на филма. А най-доволни ще останат най-малките, които безкритично поглъщат подобни сюжети и съпреживяват на симпатичните животинчета.

Моля подкрепете сайта в класацията БГТОП с глас на този адрес - http://bgtop.net/vote/1362697096 -
Отнема само клик с мишката, а всеки ваш глас ни помага. Може да се гласува всеки ден. Благодарим ви много!
Сигнализирай за
проблем с филма?
Филмът прекъсва? - Оставете на Пауза и изчакайте около 2-3 минути след което натиснете да продължи.
Loading...
Още препоръчани филми
   

ФИЛМИ ОНЛАЙН 7- нови филми и стари класики

Всички нови филми онлайн заедно с много хубави филми от миналото можете да гледате на нашия сайт безплатно. За всеки кинофен имаме да предложим по нещо - филми за развлечение екшън комедии, фантастика, ужаси и романтични комедии, няма да останете разочаровани. Винаги можете да откриете най-новите хитови заглавия онлайн. Филми 7 предлага богат колекция от филми и сериали. Чрез търсачката бързо може да намерите своите любими филми, подредени по категории, те са винаги на разположение в сайта. Богатство от жанрове, епохи и шедьоври на Холивуд и европейското кино, потопете се в магията на седмото изкуство, станете наши фенове във Фейсбук и споделете удоволствието от гледането на филми онлайн с вашите приятели сега.

Филми - Филми ТОП 100, По години, По жанрове, По държави, Актьори ТОП 100, С обновени плеъри, Колекции, Ключови думи от сюжета
Помощ & Въпроси - Как да гледам?
За сайта - Контакт с нас, Фейсбук страница, ОБЩИ УСЛОВИЯ, ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ за ползване

Филмите публикувани на сайта не се хостват на сървъра ни. Filmi7.com не съхранява физически видео файлове. Ако сте носител на авторско право и желаете премахването на филм от сайта свържете се с нас чрез формата за контакт

Приятели - Видео Сайтове, Безплатни MP3