Imaginaerum / Имаджинариум (2012)
Филми Фентъзи
86 мин. 6.0 41 219
Imaginaerum / Имаджинариум (2012)
[xfgiven_winner] [/xfgiven_winner]

Imaginaerum / Имаджинариум (2012)
Imaginaerum / Имаджинариум (2012)
Канада, Финландия   2012    6.0 - http://www.imdb.com/title/tt1959409/
Филми Фентъзи
Режисьор:  Стоуб Харю
В ролите:  Куин Лорд, Франсис Екс Маккарти, Илка Вили, Рон Лиа, Мариан Фарли

Marianne Farley
като "Gem Whitman"

Quinn Lord
като "Tom Whitman (age 10)"

Francis X. McCarthy
като "Tom Whitman (age 70)"

Tuomas Lauri Johannes Holopainen
като "Tom Whitman (age 47)"

Ilkka Villi
като "Mr. White / Theodore Whitman"

Marco Hietala
като "Marcus"
"Imaginaerum" разказва историята на възрастен композитор, Тоm, който страда от тежка форма на деменция (неврологично заболяване, което се отличава с влошаване на умствените способности, нарушена концентрация и др.; обикновено е "болест на старостта" ; ). Тъй като има болестта в продължение на години и се връща назад в детството си, той не си спомня почти нищо от своя зрял живот. Неговата музика, приятели, цялото негово минало, включително споменът за дъщеря му, са неясни в крехкия му ум. Всичко, което му е останало, е въображението на 10-годишно момче. Както той се отнася в кома, изглежда невъзможно да получи обратно това, което той е загубил. Или пък не?

Филмът е едно пътуване между две различни измерения. Тоm пътува през неговия въображаем свят, търси отговори и намира спомени, а дъщеря му, Gem, се опитва да възстанови връзката, която има с баща си в реалния свят. Тъй като те са станали отчуждени един от друг през годините, и както още по-големи препятствия ги отделят сега заради комата на Тоm и неизбежната смърт, плановете на Gem изглеждат обречени на провал. Въпреки това, чрез най-мрачните тайни на Тоm, Gem открива пътя, който трябва да следва, за да открие баща си отново.

Има някои въпроси, които трябва да си зададем, преди да влезем в света на Imaginaerum. Какво е най-важното в живота? Може ли силата на спомените да ни защитава по време на последните ни мигове? Нашето въображение ще ни помогне да открием искрата на живота в най-дълбокия мрак? Можем ли все още да намерим любовта след последна прошка?

Imaginaerum е емоционално фентъзи приключение, вдъхновено от музиката на Nightwish. Историята ни напомня на нашето детство, където най-малкото, но най-ценното нещо, означава всичко, и загуба му ще остане вечен белег. Сега е време да се отвори отново раната и да видим какво е станало с него, но преди всичко, от къде идва.

Ключови думи от сюжета: музикални музика
Imaginaerum / Имаджинариум (2012)


Подобни филми
Сигнализирай за
проблем с филма?
Филмът прекъсва? - Оставете на Пауза и изчакайте около 2-3 минути след което натиснете да продължи.
Loading...
Още препоръчани филми
   

ФИЛМИ ОНЛАЙН 7- нови филми и стари класики

Всички нови филми онлайн заедно с много хубави филми от миналото можете да гледате на нашия сайт безплатно. За всеки кинофен имаме да предложим по нещо - филми за развлечение екшън комедии, фантастика, ужаси и романтични комедии, няма да останете разочаровани. Винаги можете да откриете най-новите хитови заглавия онлайн. Филми 7 предлага богат колекция от филми и сериали. Чрез търсачката бързо може да намерите своите любими филми, подредени по категории, те са винаги на разположение в сайта. Богатство от жанрове, епохи и шедьоври на Холивуд и европейското кино, потопете се в магията на седмото изкуство, станете наши фенове във Фейсбук и споделете удоволствието от гледането на филми онлайн с вашите приятели сега.

Филми - Филми ТОП 100, По години, По жанрове, По държави, Актьори ТОП 100, С обновени плеъри, Колекции, Ключови думи от сюжета
Помощ & Въпроси - Как да гледам?
За сайта - Контакт с нас, Фейсбук страница, ОБЩИ УСЛОВИЯ, ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ за ползване, DMCA Report

Филмите публикувани на сайта не се хостват на сървъра ни. Filmi7.com не съхранява физически видео файлове. Ако сте носител на авторско право и желаете премахването на филм от сайта свържете се с нас чрез формата за контакт

Приятели - Видео Сайтове