La Venus a la fourrure / Венера в кожи (2013)
Филми Драма Европейски
 96 мин. 7.2 42 629
[xfgiven_winner] [/xfgiven_winner]

[/xfgiven_backdrop]
La Venus a la fourrure / Венера в кожи (2013)
Франция, Полша   2013        96 мин.    7.2 http://www.imdb.com/title/tt2406252/
Филми Драма Европейски
Режисьор:  Роман Полански
В ролите:  Еманюел Сене и Матийо Амалрик
"Венера в кожи (2013)" е адаптация върху едноименната пиеса на Дейвид Ийвс, който заедно с Полански е сценарист на филма. Именно поради тази причина, филмът би могъл да бъде наречен филм-театър, тръгващ от капацитета на черната кутия и сцената, умело надскачащ със средствата на камерата ограниченията на театъра. Получава се театър в театъра – разказ в разказа – взаимоотношения актьор – режисьор навлизат в неудобната зона на борбата между половете, играта с власт и възможните версии за манипулация с власт. Ванда провокира Тома да репетира нейната роля, режисьорът се превръща в малка кокетна Ванда, на която й харесва да бъде звяр, да изпитва удоволствие от болката на другия. Режисьорската концепция се оказва непълна и трансформацията в играта променя тежестта на тезите, които защитава всяко от действащите лица.
"Съвременният свят става все по-груб. Романтиката го напуска. Вече се смята за подозрително, когато подариш цветя на жена. А и самите дами придобиват черти на мъжкия характер. Жалко." – отбелязва Полански на пресконференцията по време на фестивала в Кан, където участва в съревнованието за "Златна палма".
"Венера в кожи" е ироничен поглед върху трансформациите. Финалният танц на Ванда (почти гола) и завързаният режисьор, който като прикован Прометей върху кактус е заслепен от нейния сексапил, е забележителна поанта в смислите, с които се шегува 80-годишният Роман Полански. Обществото прекомерно анализира статусите, а плътта изисква своето. И няма нищо по-страшно от това, когато Бог те "остави в ръцете на жената" – дай й възможност да властва и тя ще го направи с вещина, с жестокост и истинска изобретателност.

Сигнализирай за
проблем с филма?
Филмът прекъсва? - Оставете на Пауза и изчакайте около 2-3 минути след което натиснете да продължи.
Още препоръчани филми
   

ФИЛМИ ОНЛАЙН 7- нови филми и стари класики

Всички нови филми онлайн заедно с много хубави филми от миналото можете да гледате на нашия сайт безплатно. За всеки кинофен имаме да предложим по нещо - филми за развлечение екшън комедии, фантастика, ужаси и романтични комедии, няма да останете разочаровани. Винаги можете да откриете най-новите хитови заглавия онлайн. Филми 7 предлага богат колекция от филми и сериали. Чрез търсачката бързо може да намерите своите любими филми, подредени по категории, те са винаги на разположение в сайта. Богатство от жанрове, епохи и шедьоври на Холивуд и европейското кино, потопете се в магията на седмото изкуство, станете наши фенове във Фейсбук и споделете удоволствието от гледането на филми онлайн с вашите приятели сега.

Филми - Филми ТОП 100, По години, По жанрове, По държави, Актьори ТОП 100, С обновени плеъри, Колекции, Ключови думи от сюжета
Помощ & Въпроси - Как да гледам?
За сайта - Контакт с нас, Фейсбук страница, ОБЩИ УСЛОВИЯ, ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ за ползване, За носители на авторски права

Филмите публикувани на сайта не се хостват на сървъра ни. Filmi7.com не съхранява физически видео файлове. Ако сте носител на авторско право и желаете премахването на филм от сайта свържете се с нас чрез формата за контакт

Приятели - Видео Сайтове